Branická ledárna

Rekordních 257 plavců z celé ČR i zahraničí přijelo soutěžit na Vltavu do Prahy Braníka v sobotu 28. ledna. Z toho rovných 20 bylo hradeckých Sportovních otužilců, společně s Hanáky jsme byli třetím až čtvrtým nejvíce zastoupeným klubem.

Silný mrazivý protivítr zvedal poměrně vysoké vlny. Řeka moc netekla a voda byla ledová o teplotě 3,5°C. To vše dohromady vytvořilo hodně těžké podmínky pro plavání; několik otužilců nedoplavalo do cíle. Svůj pokus o zdolání zvolené trati ukončili naštěstí včas a nečekali na vážnou krizi a komplikace. I jim patří stejně jako všem ostatním velký obdiv – závod to byl tentokrát opravdu nečekaně náročný.

Na závěr bych rád zmínil a speciálně ocenil čtyři mušketýrky. Pro Hradec vybojovaly skutečné medaile: Marcela Najmanová stříbrnou na trati 750m a Lenka Rossi bronzovou na čtvrt kilometru. Anna Marečková doplavala pro bramborovou medaili na téže trati. Jako největší otužilec našeho klubu se ukázala Lenka Kuřinová, která se jako jediná z našich přihlásila na kilometr. Odplavala jej v čase těsně pod 19 minut.

Napsat komentář